Hyrräsin tänään autolla kahdestatoista neljään edestakas kodin ja Hyrylän väliä. Ensin lähdin käymään labrassa (pitää tehdä muutama pöpötesti tulevaa työkkärityöharjottelua varten), huristin kotiin, vartosin tunnin ja lähdin allekirjoittelemaan papereita harjoittelua varten paikan päälle. Seiltä olisin mennyt suoraan työkkäriin, mutta koska muutama lappu oli jäänyt kotiin, käväisin noutamassa ne ja pöristin takaisin. Työkkärissä märehdittyäni menin vielä Kelaan varmistamaan, että tukihakemukset ovat kunnossa ja sitten, viimein pääsin kotiin.

 

Tosiaan, nyt taitaa olla joka lappu kunnossa, kunhan työnantaja saa vietyä oman osuutensa työkkäriin ja itse vien (taas kerran) vanhempien tuloselvitykset kelaan.

Eikä tuo pakkotyöharjoittelu (tai oikeastaan työelämävalmennus, kun kerta on koulutus taustalla) enää kuulostakaan niin pahalta, sillä en sääntöjen mukaan saa tehdä iltavuoroja tai viikonloppuja... :D

Ja harjoittelu kestää vain kuukauden. Sen jälkeen ottavat kuulemma palkkalistoille tai harjoittelua jatketaan, paras tietysti itselle olisi, jos saisin jonkun vakkarihomman muualta ennen sitä. Ensi viikon tiistaina loppuu hakuaika yhteen paikkaan, johon lähetin hakemuksen. Lisäksi kännykässä polttelee numero, josta voisi saada työtä tammikuusta eteenpäin, kilsan päästä kotoa.