Hiioo, ensimmäinen kerta lämpimällä puolella, lounaalla vieläpä. Sissus mikä kulttuurishokki, kun perunamuusia tehtiinkin kolmisen kiloa sen kolmenkymmenen sijaan mitä viime harkkaripaikassa...

Aamulla purin toisen harkkarin (harkkareita siellä on yhteensä nyt... neljä + minä) kanssa kuorman lakon takia täpötäysiin kylmiöihin ja varastoon.

Pilkoin ja ryöppäsin kukka- ja parsakaalia ja vihreää parsaa, paistoin uusiapottuja (!), tein muusia ja ennenkaikkea tein komponentteja lounasannoksiin, sitä mukaa kun tilauksia tuli. Tuolla siis tosiaan ei ole buffaa, vaan lounaskin menee lautasannoksina. Olin lisäkevastaava, eli parsakeittoon hoidin parsapalat lautasen pohjalle ja krutongit päälle, kala-annokseen paistetut herkkusienet, kotiruoka-annokseen muusin herkkusieni-sipulipaistoksen ja kana-annokseen parsa-herne-sokeriherne-perna-lisurin, pomo (joka on Hugh Laurien kaksoisolento... Tai José Zúñigan, joka näyttelee nyt neloselta tulevassa Next-leffassa) paisteli pääraaka-aineet ja laittoi kastikkeet.

Jännä kyllä, mesuilla riittää hermoja vaikka muille jakaa, on kuin olisi tullut Perhon opetusravintolaan, sillä tarvittaessa (ja joskus vähän turhaankin) kaikki voidaan neuvoa liki kädestä pitäen. Mikä ei siis ole huono asia. Kun olo on "turvattu", niin uskaltaakin heittäytyä siihen luukulle niitä annoksia kasaamaan.