Hooray! En ruvennu pillittään ja autokin sammu vaan kerran! Ja missasin vaan yhet liikennevalot. Enkä meinannu ajaa kenenkään päälle. Eikä opettajan tarvinnu koskea polkimiin! Tämä kaikki siitä huolimatta että olin herännyt 5:45, ulkona satoi tihkua, tie oli märkä ja unta tosiaan vielä kuulassa.

 

Tunti alkoi seitsemältä ja ohjelmassa oli lisää risteysajoa (hesan kivat liikennevalot), kaistanvaihtoa ja ajojärjestyksen kertausta. Kuulostaa pikkujutulta, mutta mää oon edelleen hidas saamaan auton liikkeelle valojen vaihtuessa ja mieluiten väistäisin vaan tasapuolisesti kaikkia, tulivat ne sitten mukavan hitaasti kohti, vasemmalta tai edestä. Aika kulu taas nopeesti, ja kohta huomasin taas olevani tutussa liikenneympyrässä runeberginkadulla.

Vähän rupes taas silmät kostumaan kun loppupalautteessa ope huomautti liian lähellä keskiviivaa ajamisesta. Seuraavalla kerralla mennään kuulemma syrjempään, missä pääsee kokeilemaan suurempia vaihteita.

 

Tuoksuu kesältä! Ja koivuissakin (mokomat hitaat hämäläiset) on jo isoja lehtiä!

 

Tunnin jälkeen -kun kello tosiaan oli kuutta vaille kahdeksan aamulla- rupesin miettimään aamupalaa. Mäkkärihän siinä on matkan varrella kamppiin kääntyessä, joten mainoksen uhrina haaveilin isosta suklaapirtelöstä. Kolikkotasku oli kymmenen senttiä vajaa, joten päätin pullomummoilla hetken, eli etsiä pullon tai tölkin ja kipaista palauttamaan. Helppo homma, kuvittelin. Helsinkihän on täynnä tyhjiä pulloja.
Kiertelin ja kaartelin, löysin yhden pantittoman venäläisen tälkin. Jätin paikalleen.

Bussipysäkillä oli kolme kaljapulloa! Ryhdyin kiertämään sen etupuolelle ne saadakseni, mutta kappas vaan, siinä viiden sekunnin ajassa jostain oli pyyhältänyt oikea pullomummeli poimimaan ne parempaan talteen. Jatkoin matkaa ja näin ~20 samanlaista venäläistölkkiä pitkin poikin. Matkalla sama pullomummo ryhtyi kävelemään rinnalla, joten harhautin ja käännyin narinkkatorille, kävelin sen yli seinänviertä pitkin, kohti sokosta, tien yli foorumiin, kymmenisen metriä sen ulkoreunaa ja luovutin.

 

Tyydyin sitten ostamaan kinkkupasteijan foorumin alepasta ja kävelemään maanalaistunnelia sokokselle ja lopulta rikkomaan vitosen setelini mäkkärissä, saadakseni sen perhanan pirtelön jonka takia olin pörrännyt hesassa tunnin ;P

Jahka jani tulee, suunnataan taas helsinkiin OLO-ravintolan kirppikselle. Sieltä lähden jälleen kohti kotia.