Ndodii, tänään... tein ensimmäisen mokani! Failasin passion-valkosuklaakakun teossa, lisäsin ainekset väärässä järjestyksessä, jolloin syntyi kivoja klimppejä.

250g valkosuklaata puolisulana

1dl makuainetta (liruna)

1dl sokeria

7 keltuaista

7dl kermaa

3 liivatelehteä

Pohjaksi vetopohjanpalanen (~kääretorttulevy) irtopohjavuokaan

Päälle kiilteeksi vaikka samaa makuainetta, johon on sulatettu yksi ekstraliivatelehti

 

Eli näin sen piti mennä: suklaa sulamaan, kerma vaahdottumaan, keittele keltuaiset+sokeri+makuaine 84-86'c jatkuvasti kauttaaltaan hämmentäen, kun kypsää, kippaa suklaan sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kermavaahto ei saa olla liian kovaa! Sekoita suklaamössö ja vaahto, kiehauta tilkka kermaa ja sulata liivatelehdet sinne (liotettuina ja puristettuina tietysti). Kaada ohuena nauhana muun massan sekaan sekoittaen samalla. Laita ilmataskuttomasti vuokaan ja anna hyytyä. Hyytymiajasta en osaa varmasti sanoa, varminta antaa olla yön yli...

Leikkasin myös raparperpiirakkaa, ryöppäsin taas ruusukaalia, leikkasin appelsiinia ("siemenettömiksi segmenteiksi"), tein lohikrokettimassaa 200g kypsää lohta, 200g kypsää kuorittua perunaa, 100g philadelphiajuustoa, käsin mössöksi, maut, pyöritellään palleroisia, leivitetään, fritataan, omnomnom), pikaisia sänkkäreitä (siis voileipiä) yllätystilaukseen, pesin salaattia ja tiskasin.

 

Ai niin, ja se luvattu härkäcarpaccioannos

isompana