...vaan eipä ollu yöllä puol yhen aikaan! Olin pistäny koneen kiinni ja ruvennun valmistautumaan höyhensaaria varten, ja päätin kuulostella vieläkö naapurissa on porukkaa (jokin aika sitten oli kuulunut kunnon metakkaa, kun päästin kissan ulos). Avasin oven hiljaa, ja kuuntelin keskustelua joka käytiin pullojen kilinän säestyksellä. Naapurissa oli ilmeisesti kotona vaan kaks vanhinta veljestä, jotka oli a) pitäny kunnon ryyppybileet tai b) saanu epätoivottuja kuokkavieraita. Päädyin siinä hetken mustissa vaatteissa pimeessä seisoskeltuani jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Veljeksistä keskimmäinen nimittäin epätoivoinen ääni särkyneenä yritti saada ylimääriäisiä poistumaan. Suurin osa porukasta (niitä oli yhteensä varmaan kymmenkunta) ilmeisesti oli tarpeeks selvinpäin sen tajutakseen, ja lähti kävelemään niiden pihalta pois, ja huutelemaan jälkeen jääneitä. Tässä vaiheessa laitoin oven hiljaa kiinni, ja pomppasin makuuhuoneen avoimen ikkunan luo. Se on suoraan siihen päin, johon kaksi-kolme kuokkavierasta jäi uhoamaan ja uhkailemaan -yksi puukon kanssa. Keskimmäinen veli aneli heitäkin häipymään, mutta kaksi ryhtyi tappelemaan soitettuaan ensin suutansa hyvän aikaa: "Vittu sä kuolet. Haluuksa kuolla siihen? Vittu haluutko? VITTU!" "Ykskin lyönti niin sä oon kuollu. Vittu mä pistän sua" "Pistä vittu vaan! Vittu lyö mua, LYÖ!" "Vittu sä kuolet siihen."
Kukaan ei vissiin saanu puukosta, keskimmäinen puoliksi kirkui, puoliksi karjui "lopettakaa, LOPETTAKAA, MENKÄÄ POOIIIIIIIIS!" ja kolmas ylimääräisistä ryhtyi vanhimman veljen kanssa erottamaan tappelijoita toisistaan. Joku kysyi talon osoitetta, ja sai vastauksen, kai joku täysijärkinen soitti poliisin. Alakynnessä ollut "Se oli läppä! Se oli vittu läppä, älääää!" lähti pois, ja edelleen uhonnut talutettiin naapurin pihasta tielle.
Se ei kuitenkaan lopettanut huutamista, vaan uhkauksia sateli vieläkin suuremmalla volyymilla tieltä "VITTU TÄÄ MUISTETAAN, ESIMTIE 123, VITTU MÄ RÄJÄYTÄN TON TALON SAATANA, VITTU! AI SULLA ON HAULIKKO?! NOIN ISO TALO VITTU, MUT HAULIKKO EI OO KAUHEEN ISO, VITTU OSAATKOHAN SÄ EES VITTU PISTÄÄ NE PANOKSET SIIHEN. VITTU OSAATKOHA SÄ EES PITÄÄ SITÄ KÄDESSÄS? ET SÄ VITTU OSAIS EES AMPUA SILLÄ, VITTU MÄ AMMUN SUA!! VITTU MÄ TUUN PISTELEEN! VITTU KOHTA TEIÄN TALO PALAA..."  

Ääni kuitenkin hiljeni aikanaan, ja pojat uskaltautuivat kurkkimaan ovista. "Joko ne lähti?" "Ne lähti. Mee sisälle, pistä ovi lukkoon" "Vittu, ne on nähny meiän talon. Ne tietään tän nyt."
Ne kävi välillä kurkkaamassa tiellä, ja jonkin ajan kuluttua (kun olin menossa pistämään omaa oveani lukkoon) kuulin auton tulevan niiden talon eteen tielle, ja ajattelin, että vanhemmat tulee kotiin. Pihalampun valossa näin kuitenkin kahden poliisin marssivan paikalle, va vilahdin äkkiä sisälle, en halunnut jäädä kyyläilystä kiinni. Jatkoin kuuntelua kuitenkin ikkunan luona, mutta koska ääni oli peruslukemilla, en enää kuullut kuin sanan sieltä, sanan täältä. "Täältäkö soitettiin?" "mbnmn b mncfh" "Selvä. Onko mitään rikottu?" ",mhgkfdhb adjhgggfd" ...muuta keskustelua. Öykkäröitsijöistä ei kuulunut mitään. Kauaa poliisit eivät viipyneet; "Rauhallisempaa illanjatkoa" "mngjhbgj?" "Jotainmistäensaanutenääselvää"


Auto lähti, ja rauha palautui kortteliin.