Ja sen herkistelyn jälkeen valokuvaajaherutusta

 

+


=

 

Kuvat otettu nippa nappa oikean päivän puolella, mutta ikävä kyllä ylläoleva kuva päätyi galleriaan minuutin verran seuraavana päivänä ;<

Perjantaina siis talsin tänne suoraan koulusta karmeine kantamuksineni (kameralaukku ja sekaromulaukku).

Lähdettiin sitten nälissämme Myyrmanniin kiertelemään, ja mentiin syömään RAXiin.

Seuraavana päivänä, 31.1. menin käymään työssäoppimis-Chico'sissani täyttelemässä lappusia kesää varten. Jani tuli mukaan, joten kierreltiin jälleen Myyrmanni läpi ja lähdettiin junalla Helsinkiin (pari tuntia etuajassa). Oltiin siis varattu pöytä Baker'sista yhdeksäksitoista.

Päätettiin kylmän ilman vuoksi liikkua maan alla, tunneleissa siis, ja käydä Stockan Herkussa lisäämässä ruokahalua. Rautatieasemaltahan menee tunneli myös Foorumiin ja sieltä Stockalle. Kun Stockmann oli kierretty puhki, uskaltauduttautiin jopa ulos, käytiin nykimässä lukittua Kokkipuodin ovea, lampsittiin Kluuviin (joka oli sekin suurilta osin jo suljettu), sen parkkihallin kautta käytävään, joka vei jonnekin päin Kaisaniemeä ja toiseen suuntaan käveltynä Elielin taakse Finnkinon luo. Sieltä lähdettiin taas ulos ja käveltiin takaisin kokkipuodin kulmalle, Stockan ohi, paikallistettiin rafla ja mentiin Foorumin lähimmistä ovista sisään lämmittelemään. Foorumista mentiin taas käytävää Kamppiin K-kauppaan tekemään iltapala-ostoslistaa. Palattiin taas Foorumin jonkun streetbaarin edustalle seisoskelemaan aikamme kuluksi.

Pysyitkö kartalla? En mäkään kirjoittaessani.

 

Siirryttiin viereiseen taloon kun kello läheni seittemää, meidät ohjattiin pöytään (joka näytti ihan autiolta, kun kattaukset oli kahdelle ja pöytä [jossa oli btw samanlaiset servetit ja pöytäliina kun Perhossa] neljälle) ja ruvettiin tutkimaan ruokalistaa. Eipä siinä paljoa tutkittavaa ollu, oltiin jo kotosalla päätetty mitä syötäisiin.

Tulipa siis tilattua alkupaloiksi lohilautanen (Janille) ja valkosipuli-juustoetanoita (mulle). Jep, niitä semmosia kotelossa asuvia kavereita.

Mää oon nimittäin pitkään halunnu maistaa niitä ihan mielenkiinnosta :D

Ihan syötävää se oli, ne etskut oli vissiin pistetty uuniin pienessä posliinisessa kipossa, jossa oli ~seittemän syvennystä ja jokasessa yks juustossa ja voissa lilluja. Ei pahaa, muttei oikein minkään muunkaan makuista kuin sen juuston ja v.sipulin :D Timonia ja Pumbaa lainaten "maistuu kanalta!"

Janin lautasella oli ihan liikaa salaattia, mutta kyllä sille graavi- ja savulohi sekä uuniperuna sentään maistui. Mää sain nomnomittaa mädin.

Pääruuaks otettiin hämäävä COEUR DE FILLET PROVENCALE (kahdelle). Hämäävä siksi, että hinta olikin "(kahdelle)" -maininnasta huolimatta tuplana kun kuittia tutkin myöhemmin. Mutta nomnom se oli silti. Häränsisukkaa medikkana, valkosipulikermaperunoita, tomaattia ja herneenpalkoja.

 

Tänään nukuttiin pitkään, katottiin kolme jaksoa Suomessa julkaisemattomia Muumeja (japaniks suomenkielisillä teksteillä) ja lähdettiin lähikauppaan ruokaostoksille. (Ruokaa ruokaa ruokaa ruokaa... Aina vaan ruokaa :D Tällä kertaa nuudeleita, hornetteja, sipsiä ja dippiaineksia, illemmalla vielä raejuustoa ja tonnikalaa :'D)

 

Ja yöllä kuvailtiin.