Onko se lintu? Onko se lentokone? Ufo? Lentävä lehmä? Pilvi? Outo valoilmiö? Tulikärpäsiä sinisellä sametilla? Pyrstötähti?
Lakkaa tuijottamasta taivaalle, se olen minä! Elävänä, elämäni kunnossa ja täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

Yksi kissaa, kaksi kissaa, kolme kissaa. Montako kissaa siinä on?

Kirjoitan tätä blogausta bussissa, jossa ei tietystikään ole (ainakaan toimivaa) nettiä. Palailen paraikaa suurkaupungin valoista, ja sivistyksen, eli kehä kolmosen ulkopuolelle on atm about 100m. Flamingo* kohoaa vasemmalla.

Hetken hiljaiselo on johtunut, kuten edellisblogauksesta voi rivien välistä lukea, siitä, että "koulu" vie kaiken ajan, ja viikot, siis myös tulevat viisi, tullen lähinnä asustelemaan Janin luona vantaalla. Ja tämähän johtuu siitä, että näin tokaluokkalaisena ("-laaainen   käävelee kuin naaainen") en enää halua (eikä oikeastaan kannatakaan) jatkaa viimevuotista säätöä, eli sitä kun iltavuoroihin (normaalisti 15.30-23.00) menin tuntia aiemmin, ja lähdin tuntia aiemmin, syystä että viimeinen bussi kohti kotia lähtee edelleenkin tunnetusti klo 22.35. Vandalle menee junia kiitettävän tiuhaan tahtiin, ja jos myöhästyy "viimeisestä" junasta, pääsee tämänhetkisen kotitalon oven eteen bussilla.

Ja mikäs siellä on ollessa, arkena herään aamuvuoroon ensimmäisenä koko asunnossa (ja vaikka kuinka hiljaa yritän olla, herää Janikin), hiiviskelen ympäriinsä ja kipitän sitten viimein juna-asemalle. Iltavuoron jälkeen luikahdan taloon omilla avaimilla, vaikka koko konkkaronkka onkin hereillä.

(Taktinen monen tunnin väli ja iltajaarittelu klo 22.15->) Seuraava viikko onkin sitten maanantain aamua lukuun ottamatta pelkkää iltavuoroa (mahtuu mukaan yksi tiski-iltakin), joten huomenna vielä kotona käymän aamukallan jälkeen, puhtaat kokinkuteet ja vaatteet mukaan, seuraavana päivänä kallail.. hetkinen, voi muuten olla hellailtakin! No kuitenkin, tiistaina iltatiski (eli luultavasti venyy työt myöhään vaikka ei ole mitään tekemistä), keskiviikkona, torstaina ja perjantaina tavallinen iltavuoro. Ja viikonloppu lomaa. Ja Kukankin kanssa vihdoin viimein samaan aikaan paikalla, tosin toinen hellassa ja toinen kallassa. Kuitenkin.

Ja mikä ihmeen hellakalla, hella on siis keittiön lämpimän ruoan puoli, pääruoat, lounas ym ärsyttävä included ja kalla kylmien ruokien tekopuoli, alkupalat, jälkiruuat, salaatit, leivät, leivonnaiset ynnä muu om nom nom.
Kukaan ei voi arvata kumpaa suosin.

Ja tiskissä on tekemistä vaan lounaan aikaan 11-... hömhöm. 14 tai 15? Muun ajan voi, saa ja on suotavaa kuunnella musiikkia ja lukea vaikka kirjaa. (Mistä tulikin mieleen, että pitää raahata uudet Pratchettit mukaan vantaalle. Carpe Jugulum ja Pienet Jumalat [ostin sen suomeks kans :3], uunituoreena Jumbosta.)

Kolme edellistä jaetta alkaa sanalla "Ja". Miten niin vähän ykstoikkosta? En halua edes koittaa laskea moniko tän blogin lokausten lauseista alkaa sillä sanalla. Varmaan puolet :D

Voi Janneparkaa, se oli oksennellu eilen. Näytii olevan vähän paremmassa kunnossa kun sitä äsken näin (ja pilleröin). Se tosin väisti vähän kun yritti silittää?

Hohhoijaa, huomenna kuudelta ylös. Malttaakohan sitä olla lukematta noita kirjoja/mesettämättä koko yötä?

notetoself: pieni sydän, yksinäinen pitkä tie bussiradiosta



"Carpe Jugulum - eli "tartu kurkkuun" - on ollut vampyyrisuvun reipas motto jo vuosisatojen ajan..."