Koska yks seinä on auki, enkä mä malta olla hyppimättä siitä seinästä läpi.

kesa.jpg


Ja hotelliss' olin ma kerroksill' kerrossiivoojain työt' tekemäss'.

Ja koska en edelleenkään osaa arvioida aikaa joka kuluu meitin kotiovelta bussin kautta hotelliin, niin pölähdin paikalle puoli kaheksan. Vartoilin sitten siellä sen puoli tuntia, kun ei muutkaan kerrossiivoojat niin aikasin tule.
Kaheksan tienoilla Satu opasti mut kerroshuollon toimistoon, joka oli siis niinkin kaukana kuin pukuhuoneen ovesta vähän vasemmalla. Parikseni sain thaimaalaisen Sawangin, joka ei puhunut suomea paljoakaan. Mutta jälleen kerran sanoja enemmän kertoi kuva, tai tässä tapauksessa mallin näyttäminen.
Kahteen pekkaan siivous sujui nopsaan, sanaton työnjako oli, että mää petasin sängyn, ja Sawang hoiti kylppärin. Toki tutustuin vessansiivoukseenkin, mutta lopputulos oli parempi Sawangin hoitamana. Pedeistä tuli siistejä pienellä harjoittelulla, ja toisto toiston perään tuli sitä nopeuttakin liikkeisiin.

Vaan tyynyliinatekniikkaa en oppinut sitten millään! Siis sitä miten piiitkästä tyynyliinasta ja tyynystä saa parilla liikkeellä siistin valmiin tyynyn. Itsellä meni siinä ainakin pari minuuttia kun tappelin liinaa itsensä sisään.

Ja aikaahan oli vartti per huone.

Pikku mokiakin tuli, pariin kertaan päiväpeittoa laittaessaan huomasin ylimääräisen pussilakanan pöydällä:
 toisella kertaa tuli hoksattua että peitto jäi, toisella oli tyynystä jäänyt liina laittamatta.

Huoneita ei muuten tuuletettu. Tai ainakaan emme itse niitä ikkunoita avanneet, että jos jossain näkymättömissä joku räppänä oli, niin ainakaan en pistänyt merkille.