...kun ei puhelimessa torkku toimi
tänään tein basilika- ja paprikamousset, revin osterivnokkaita ja avasin grillikauden tekemällä pari tuntia ylitöitä tornin sisäpihalla grillimakkaraa paistellen. (8.30 - 18.30 oli vuoro)
Mousset:
Basilikamousse
basilikatahnaa
60g philadelphiajuustoa
3dl kermaa (vaahdoksi)
1 liivate
Laita kerma vatkautumaan löysähköksi vaahdoksi, sekoita se sitten laakeassa astiassa juustoon. Lisää pari ruokalusikallista basilikathnaa, kunnes on hyvää. Sulata lopuksi liivate tilkkaan kermaan ja sekoita mukaan. Laita pitkähköön astiaan, jotta voit tehdä lusikalla knöölejä.
Paprikamousse
100g sipulia
0,5dl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
2dl valkoviiniä (tai < 0,5dl valkonviinietikkaa)
250g paahdettua paprikaa
500g philadelphiaa
1 liivate
Freesaa sipuli ja paprikajauhe, posauta valkoviinillä (siis lisää tulikuumalle pannulle, jotta sihahtaa), hauduttele neste liki pois. Lisää paprikat ja haihduta mahdollisimman kuivaksi. Laita seos blenderiin, pyöritä mahdollisimman hienojakoiseksi. Sekoita philadelphian kanssa, sulata liivate tilkassa kermaa ja sekoita mukaan. Laita myöskin laakeaan kulhoon.
Kommentit