...kun ei puhelimessa torkku toimi

 

tänään tein basilika- ja paprikamousset, revin osterivnokkaita ja avasin grillikauden tekemällä pari tuntia ylitöitä tornin sisäpihalla grillimakkaraa paistellen. (8.30 - 18.30 oli vuoro)

 

Mousset:

Basilikamousse

basilikatahnaa

60g philadelphiajuustoa

3dl kermaa (vaahdoksi)

1 liivate

 

Laita kerma vatkautumaan löysähköksi vaahdoksi, sekoita se sitten laakeassa astiassa juustoon. Lisää pari ruokalusikallista basilikathnaa, kunnes on hyvää. Sulata lopuksi liivate tilkkaan kermaan ja sekoita mukaan. Laita pitkähköön astiaan, jotta voit tehdä lusikalla knöölejä.

 

Paprikamousse

100g sipulia

0,5dl oliiviöljyä

1 tl paprikajauhetta

2dl valkoviiniä (tai < 0,5dl valkonviinietikkaa)

250g paahdettua paprikaa

500g philadelphiaa

1 liivate

 

Freesaa sipuli ja paprikajauhe, posauta valkoviinillä (siis lisää tulikuumalle pannulle, jotta sihahtaa), hauduttele neste liki pois. Lisää paprikat ja haihduta mahdollisimman kuivaksi. Laita seos blenderiin, pyöritä mahdollisimman hienojakoiseksi. Sekoita philadelphian kanssa, sulata liivate tilkassa kermaa ja sekoita mukaan. Laita myöskin laakeaan kulhoon.