Eli siis paistettua lohta muusilla ja tilli-munakastikkeella

Kuva jossain vaiheessa

 

Jos reseptejä joku kaipaa (se oli paremman makusta kun miltä näyttää keittiön keinovalossa), niin suurin piirtein näin:

Uuni kahteensataan, lohifile pellille nahka alaspäin ja mausteet päälle, itte pistin suolaa, grillimaustetta ja kalamaustetta (voi myös pistää nahka ylöspäin, antaa olla 10 min, jolloin nahka lähtee vetämällä irti ja maustaa sitten). Paistuu parikymmentä minuuttia, riippuu tietysti kalan paksuudesta. Tutkimalla se selviää, tylysti vaan kurkkii kalan sisään

Potut kuorittuna kiehumaan (kai jokainen osaa perunoita keittää?) Sekaan lihaliemikuutio tai ihan vaan suolaa. Ja jos on kiire, niin voi ne potut pilkkoa pieniksikin.

Munatillisoosia varten pitää keittää pari kahdeksan minuutin munaa, sillä aikaa voi tehdä soosipohjan, johon tuli hienonnettua sipulia, nokare margariinia (freesattiin), ruokalusikallinen vehnäjauhoja (hetken sekoittelu, ei saa ruskistaa), desi vettä ja kiehuttelee hetken että saostuu, lopuksi pari desiä kermaa. Maustetaan suolalla ja valkopippurilla, munat kuutioidaan leikkurilla (ensin toisin päin viipaleita ja sitten toisin päin) ja vipataan sekaan. Voilà.

 

Ja kolmelle-neljälle hengelle (muka) selkeämmät määrät:

Muusiin viisi-kuusi perunaa

Lohta... kivasti? joku 30cm pyrstöä tai parikymmentä senttiä pääpuolta, suolaa mukava kerros kauttaaltaan pinnalle, oiskohan sitä joku kolme rkl mennyt

Soosiin siis 1rkl margariinia, puolikas sipuli, 1 rkl vehnäjauhoja, 1 dl vettä, 2dl ruokakermaa, 2 kananmunaa, suola ja valkopippuri