Tapaus: Ryhmä Libanon

Tilanne: Jakson alussa jaettiin neljälle ryhmälle maat, kullakin ryhmällä oli 5+5 tuntia aikaa laatia yhdelle päivälle maalle ominainen, helppo ja kotiruokamainen henkilökunnan ruoka, sekä seuraavalle päivälle (syömistavasta riippuen) kolmen/neljän ruokalajin menu tai buffet. Keissejä oli yksi maa/viikko, ja ryhmä Libanon oli viimeisenä. Raaka-aineet piti tilata viikkoa ennen.

Tapahtui kuitenkin niin, että ryhmän neljä jäsentä olivat vaihtelevasti paikalla, ei kertaakaan kaikki samaan  aikaan, joten työ ei edistynyt yhtään. Viikkoa ennen ryhmän keissiä ainoa paikalla ollut jäsen päätyi kusi sukassa laatimaan pikaisesti jonkun ruokalistan. Ja aivan kuin homma ei olisi pitkän laatimisajan takia ollut liian helpoa ennestään, oli tarve laatia ruuat vain yhdelle päivälle, sillä toisena oli opettajainkokous. Kävi kuitenkin niin, että raaka-ainelista lähetettiin opettajalle liian myöhään, keskusvarasto oli mennyt kiinni kolmisen tuntia sitten, eikä tilausta saatu siten ajoissa tukkuun.

Ryhmä ei sitä tiennyt, joten tänään siis 2/4 ryhmästä oli saapunut paikalle mukanaan pari reseptiä. Opettaja piti tunnin alussa ohjetnunin tapansa mukaan, mutta päättikin nyt muistuttaa kurssin tavoitteista.

Tulos: Ei ruokaa tänään. Ryhmä Libanon saa hylätyn opettajan kurssista. Suorittamalla 60 tuntia koulun ravintolassa ja tuomalla siitä todistuksen, saa arvosanaksi t1. Samaisen opettajan kurssi jatkuu ensi jaksossa, mutta sinnekään ei ryhmällä ole asiaa. Ryhmä sai marssia ulos opettajan tunnilta, jäljelle jääneet siivosivat (ennestään perussiivotun) keittiön ja pääsivät kotiin.

Opettaja jätti muistiinpanonsa pöydälle, päällimmäisenä oli pikaiset arviot jo olleista keisseistä, viimeisenä libanon: "raaka-aineet tilaamatta.                    Ei kiinnosta..."