Härregyyd, mulla oli jopa jotain puuhaa tänään!

Mut herätettiin pershomeesta karuun todellisuuteen, porukat lähti hierojalle, ja mun piti vahtia pikkuveljeä. Ei siinä mitään, könysin sängystäni alas, pistin jotain säädylliistä päälleni ja rojahdin tietsikkatuolille. Oskari rupes kuitenkin näyttää pikkuhiljaa kyllästyneeltä, kun ei telkkaristakaan tullu muuta kun mustaa (mtv3 kiehuujakohisee), joten ehdotin sille että lähtisimma ostaan jätskit tosta kilsan päästä. Laiska kun on (siskoonsa tullu), niin piti sitä vähän suostutella nouseen tuolista ylös. Sain sen maaniteltua, joten läntättiin lappu oveen (jos joku sattuis kaipaileen) ja lähdettiin tarpomaan. Matkalla oltiin jotain sanaleikkiä, arvuuteltiin jotain eläintä kertomalla alkukirjain ja jotain vihjeitä. Suunnitelma meni siinä osin myttyyn, että jätskikiska ei ollunna auki, mutta käytiin sitten kaupasta ostamassa edes jotain kylmää. Kotimatkalla porukat hurautti autolla ohi, tai siis pysähtyivät kohdalle ja jatkoivat matkaa, kun takana tuleva amis pahoinpiteli torvea.

Vähän ennen tuota reissua pappa (isänisä, asuu naapurissa) oli tullut ehdottamaan että kitkisimme kahteenpekkaan tienvierustan voikukat. Sille ei voi sanoa ei, osaks siks kun se ei kuule vastausta ja olettaa sen olevan kyllä, joten suostuttiin siihen. Onneksi ei ihan keskipäivällä tarvinnut mennä suoraan auringonpaisteeseen kuitenkaan. Myöhemmin olin juuri sopivasti maastoutunu terassille kirjan kanssa, kun pappa töpötteli sisään ja selvensi suunnitelmaansa isille Suunnitelmaan kuulu myös "hieno kone jolla voikukat saa helposti pois". Vartosin että se oli tepastellu takasin pihalle, puin jotain maassamöngerryksenkestävää päälleni, ja painuin pihalle. Kauhistuin nähdessäni urakkani, voikukat (+kaikki muukin mihin ruohonleikkuri ei ollut yltänyt) piti kitkeä mäntypuskien juurilta, tai siis sisältä ~50 metrin matkalta, kummaltakin puolelta pusikkoa. Ja "hieno konekin" osoittautui vääntyneeksi ruuvimeisseliksi. Mutisin jotain epämääräistä hanskaani ja ryhdyin työhön.

Vaikkei ollutkaan keskipäivä, helvetin kuuma siinä silti tuli. Vaatteet liimautu nahkaan kiinni ja nokka valui  räkää, kiitos siitepölyallergian (ja silti, SILTI se olen minä joka papan puutarhapäähänpistot toteuttaa!) Aikaa kului parisen tuntia, ja koska Oskari ei sitten vaivautunutkaan raahautumaan paikalle, jouduin myös itse keräämään sen kottikärryllisen kasvillisuutta mitä olin heitellyt kasoihin.

Viedessäni kärryä takaisin mamman ja papan pihaan, pappa tuli vastaan ja kertoi, että vielä on yhden tien varsi kitkettävänä. Olisin halunnut nähdä ilmeeni, naama varmasti valahti ja leuka loksahti, se tienvierusta nimittäin rehottaa ja hommaa olisi kolminkertaisesti enemmän. Pappa taisi nähdä epätoivoisen ilmeeni, ja rauhoitteli, että ei hommaa tarvitse tänään tehdä, ensiviikkokin käy.

Painuin suoraa päätä suihkuun -oi miten kylmä vesi voikaan virkistää..

Tungin hiukseni pyyheturbaaniin ja pesiydyin taas terassille sen kirjani kanssa. Tutkiskellessani käsivarsiini ilmaantuneita miljoonia pieniä näppylöitä, kissa vieressäni alkoi taas yskiä. Voi pientä... Kun se oli rauhoittunut, hain sille pillerin. Sitä en tiedä söikö se sen, vai jemmasiko poskeensa, se kun on siinä maailmanmestariluokkaa. Pillereitä löytyy aina ties mistä, yleensä eteisen matolta.

Lukuhetkeni keskeytyi taas kun lähdin äiteen kanssa Eurokankaaseen. Tarkoituksenani oli vihdoin toteuttaa suunnitelmani ja tehdä tyllihame, siis sellainen jonka voi tunkea tavishameen alle. Äiti ei millään ymmärtänyt ideaani, eikä tajunnut haluamani tyllin määrää. Sain sen tingittyä neljään metriin, mutta äiti halusi vielä välttämättä ostaa jonkun kankaan, josta tekisin siihen päälle sopivan hameen. No, itsehän se oli maksumiehenä, miten vain rouvalle sopii.

Se vaan että koska mä luulen tonkin urakan toteuttavani..? Äitin teollisuusompelukoneisiin ei koske hullukaan, ne syö elävältä.

Kumma juttu, sisällä on paljon viileempää, vaikka kaikki ovet on ollu koko päivän auki, eikä päällä ole kun kattotuuletin.. No, kyllä se mulle käy. Olinkin loppupäivän tässä koneella tekemässä jotain turhaa, hyppimässä gallerian, radolan, demifin (demitän eli olen saletisti hot!) ja harhakuvan väliä. Ja kuuntelemassa huonoa musiikkia. Siis muiden mielestä huonoa.

Tuhatvuotinen käsi ja katkarapuja!