Suklaamousse neljälle
200g suklaata
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl kuohukermaa
Sulata suklaa, lisää huoneenlämpöiset keltuaiset jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuaiset eri kipossa vaahdoiksi. Sekoita suklaa ja kerma, nostele valkuaisvaahto sekaan.
Financier
250g voita
280g sokeria
100g mantelijauhetta
100g vehnäjauhoa
n. 8 valkuaista
Ruskista voi, jäädytä. Sekoita kuivat ainekset keskenään, vaahdota valkuainen ja sekoita kuivat siihen. Kaada voi hiljalleen sekaan. Täytä 1/3 muffinsi- tai financiervuuasta ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia
Valkosuklaamousse
200g kermaa
200f valkosuklaata
200g kylmää kermaa
Kiehauta kerma, sulata valkosuklaa siihen, yhdistä kylmän kerman kanssa
Remmikarkki
400g makupyrettä
100g vettä
10g sokeria
4g agarjauhetta
Kiehauta ainekset, sevitä ohueksi matoksi leivinpaperille
Vattu(tai ihan mikä vaan)mousse
175g kerma (vaahdota)
175g makupyrettä
1 liivate
30g sokeria
70g valkuaisia
Vaahdota valkuaiset ja sokeri marengiksi, lisää pyre (johon liivate on sulatettu) ja kerma
Tryffeli
50g sokeria
25g glukoosia
325g tummaa suklaata
50g voita
Kiehauta kerma, voi ja glukoosi, kaada suklaan joukkoon niin että se sulaa. Levitä neliskanttiseen astiaan leivinpaperille ja anna jähmettyä. leikkaa paloja tai pyörittele palloja, pyöritä kaakaojauhossa
Hedelmäkastikkeentapainen
400g makupyrettä
120g keltuaisia
150g kananmunia
120g sokeria
2 liivatetta
150g voita
Jäähdytä 40-55'c, poraa voi sekaan Voi käyttää vaikka hedelmäsalaatin tai marjasalaatin soosina
mummu lähti sairaalaan. polvia rupes heikottamaan.
Kommentit