Suklaamousse neljälle

200g suklaata

2 keltuaista

2 valkuaista

2dl kuohukermaa

Sulata suklaa, lisää huoneenlämpöiset keltuaiset jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa valkuaiset eri kipossa vaahdoiksi. Sekoita suklaa ja kerma, nostele valkuaisvaahto sekaan.

 

Financier

250g voita

280g sokeria

100g mantelijauhetta

100g vehnäjauhoa

n. 8 valkuaista

 

Ruskista voi, jäädytä. Sekoita kuivat ainekset keskenään, vaahdota valkuainen ja sekoita kuivat siihen. Kaada voi hiljalleen sekaan. Täytä 1/3 muffinsi- tai financiervuuasta ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia

 

Valkosuklaamousse

200g kermaa

200f valkosuklaata

200g kylmää kermaa

 

Kiehauta kerma, sulata valkosuklaa siihen, yhdistä kylmän kerman kanssa

 

Remmikarkki

400g makupyrettä

100g vettä

10g sokeria

4g agarjauhetta

Kiehauta ainekset, sevitä ohueksi matoksi leivinpaperille

 

Vattu(tai ihan mikä vaan)mousse

175g kerma (vaahdota)

175g makupyrettä

1 liivate

30g sokeria

70g valkuaisia

Vaahdota valkuaiset ja sokeri marengiksi, lisää pyre (johon liivate on sulatettu) ja kerma

 

Tryffeli

50g  sokeria

25g glukoosia

325g tummaa suklaata

50g voita

 

Kiehauta kerma, voi ja glukoosi, kaada suklaan joukkoon niin että se sulaa. Levitä neliskanttiseen astiaan leivinpaperille ja anna jähmettyä. leikkaa paloja tai pyörittele palloja, pyöritä kaakaojauhossa

 

Hedelmäkastikkeentapainen

400g makupyrettä

120g keltuaisia

150g kananmunia

120g sokeria

2 liivatetta

150g voita

Jäähdytä 40-55'c, poraa voi sekaan Voi käyttää vaikka hedelmäsalaatin tai marjasalaatin soosina

 

 

mummu lähti sairaalaan. polvia rupes heikottamaan.