Ai miks Aitooseen?

Siks kun mä käsken. Eli siis synttäreitä juhlimaan, vaikka itse juhlinnasta en nyt sitten tiedä. Sanotaan vaikka että hermo(jenmenettämis)lomalle.

Milloin?

6.-8.6. Lähtö perjantaina neljän viiden aikaan, takaisin ollaan saavuttu kuuden - seittemän aikaan.

Millä mennään?

Autolla! Luultavasti kahdella, eli oskari ja isi menee pakulla, me neljä änkeydytään äitin ja jannen mukaan volvoon. Kuka haluaa istua etupenkillä? (Vai tuletteko kolmistanne toimeen takapenkillä ilman että joku istuu välissä tuomarina?)
Saatte btw itte keksiä millä tuutte tänne, haku kotiovelta ei sisälly hintaan.

Kauanko matka kestää?

Jollei sen kummempia ruuhkia ole, eikä poiketa mihinkään, niin puolisentoista tuntia. Kannattaa ottaa luettavaa mukaan tai nukkua.

Mitäs perillä tehdään?

Heti kun saadaan ittemme ja romumme autosta ulos (vapaaehtoista), ruvetaan kokoomaan meitin nukkumapaikkaa.
Se on siis 3x3 metrinen paviljonki, jossa on katto ja hyttysverkkoseinät. Lattiaa siinä ei ole, mutta siihen viritellään sitten pressu alle. Ja ilmastointi saattaa pelata liiankin hyvin, ellei heitetä siihen isoa pressua päälle. HUOM HUOM, ollaan siis ULKONA, voi tulla kylmä!

Paviljongin lattialle laitetaan meidän isot ilmapatjat (ei mitään uimapatjoja), kahn hengen ja yhen hengen veikkaisin, jos mahtuu. Tilaa per nenä on kuitenkin 75 cm.

Mitä mukaan?

Siellä ollaan siis vain kaksi yötä, joten koko huonettaan ei kannata ottaa mukaan! Vaatteita ei kuitenkaan voi pestä missään (ellei käsin lavuaarissa), että vaihtovaatteita mukaan säävarauksella.

-rahaa, koska luultavasti tullaan käymään kaupassa.
-petivaatteet/makuupussi, oman valinnan mukaan. Muistakaa, että yösija on pressuviritys. Meillä ei ole ylimääräsiä vuodevaatteita! Pari tyynyä voi löytyä.
-omat herkut/erityisruokavaliot, koska aitoon siwasta tuskin löytää mitään ihmeitä.
-uikkarit? Pyyhe? Säästä ei ole tietoa, eikä myöskään laivarannan veden lämpimyydestä. Saahan sitä kokeilla jos uskaltaa heittää turkkinsa.
-kännykän laturi! Mun laturini ei käy kun nooran kännykkään. Kameran johto tosin tulee mukaan, eli tää on vinkkivinkki erityisesti kukalle.
-hammasharja & tahna ym. HANASTA TULEVA VESI EI OLE JUOMAKELPOISTA, koska se tulee suoraan (muutaman puhdistimen läpi) savisesta kaivosta! Siispä myöskään suihkussa ei voi asua tuntikausia (se on sitäpaitsi ulkona sekin, ehkä, jos noi on sen talviteloilta ottanu käyttöön), siis harkitse tarvitsetko shampoota. Suihkussa kannattaa käydä perjantaina tai torstai-iltana!
-mahd. lääkkeet (myös ne keltaset pillerit, koska neljä itsepäistä nuorta samassa paikassa kaks ja puol päivää...)
-Kannettava omalla vastuulla, KOSKA MÖKILLÄ EI OLE NETTIÄ. Eikä välttämättä kenttääkään langattomalle. Läpyskä (mokkula) pärjää siellä puiden keskellä korkeimmalla mäellä just ja just siedettävyyden alarajalla. Koneelle pääsee kyllä Kopsonin baarissa* jos kunnon netin tahtoo.
-Lukemista tai muuta puuhaa. Aikaa on kuitenkin aika  reilusti tuhlattavaks.
-Jos jollakulla on ämppäriin kytkettävät kajarit, ota ihmeessä mukaan! Tai käyhän tietsikkaankin kytkettävät.

Mitä ei kannata ottaa mukaan?

-Meikkejä. (Sori jani ;3) Ei meitä siellä kukaan kattele, JA MÖKKIFILTTERI PÄÄLLE, siellä ei kuulu kulkea pakkelit naamassa. Joten paljastakaamme naamamme naamioiden alta. Mikä tapahtuu mökillä, myös sinne jää. Tosin kamera tulee mukaan...
Ja iho hengittää ilman meikkiä, vaikutus voi siis olla positiivinen.
-Talvivaatteita. Se on kesä ny, ei siellä ny NIIN kylmä voi tulla.
-Liikaa tavaraa! Vaikka mukaan otettavien tavaroiden lista on pitkä, se on vaan ehdotus! Jos tunnet voivas nukkua paljaalla patjalla (sen pinta on samettia, ei muovia), niin ihan plussaa vaan, vaikka kaikki tavarat varmaan mahtuiskin pakun perään.


Lainaus viimevuotisesta eräoppaasta nooralle:

Mökin puutteet:
-Sisävessa            -   ULKOHUUSSI.
-Kunnon suihku
-Tila.
-Ei tietokonetta / nettiä
-Telkkari on pikkiriikkinen
-Kaivosta tuleva vesi on juomakelvotonta, mutta kelpaa puhdistettuna mm. astioiden pesuun. Juomavesi haetaan Siwan seinän hanasta.
-Ei uunia, ei pakastepitsaa :(
-Aitoossa ei pitseriaa
-Uimaranta ei ole meidän tontilla
-Aitoossa ei ole elämää. Asukkaitakin nelisensataa.

Mökin "hienoukset":
-Uima-allas, pyöreä, halkasija 3m (limainen.. :P Enkä mä oo koskaan uinu siinä vaikka se on pari kolme  vuotta meitin tontilla ollu)
-Rantaan kävelymatka, 300m oikopolkua mettän ja ihmisten tonttien läpi, tai kilometri tietä pitkin
-Aitoossa on myös toinen ranta, paljon kauniimpi, parempi ja lämpimämpivesinen kuin laivis, mutta kauempana, eikä rannalle vievän polun lähellä asujat oikein tykkää tunkeilijoista
-LUONTO
-Mökki.
-Kalastaminen
-Aitoossa ei ole elämää. Asukkaitakin nelisensataa, joten saadaan olla ihan rauhassa eikä tarvii säikytellä viattomia sivullisia
-Maukka, kylähullu juoppo, jonka muisti on yhtä lyhyt kuin selvänäoloaika, ja joka asuu nykysin Pälkäneellä. (kyllä, plussaa)
-*Kopsoni(n baari =ravintolanettikahvila päiväsaikaan, baari illalla. Ei ikärajaa ;) [ja tietokoneellaolo ei maksa mitään ei-annatapiolaisille])
-Pälkänerockcityyn ei ole pitkä matka, autolla sinne kuitenkin on mentävä..
-Niitty-Seppälä, eli kaikkea kesämutustettavaa sisältävä kesätori on vielä lähempänä kuin Pälkäne... Ei bälttämättä vielä auki
-Aitoossa on pankki, siwa ja kauppayhtiö..

****************************************************

Mitä unohtu, noora?

Muilla kysyttävää?


"Sit kun sulla on näyttää blogisivu jolla käy 100 000 kävijää, niin mä oon valmis maksaan sulle siitä"'

-Isi

20 synttärionnittelua, jee.