Menin kertomaan, etten ole saanut niitä onnistumaan koskaan, joten macaroonejahan sitten tuli näprättyä puolet iltavuorosta :p

Eikä ne onnistunu sillonkaan, sillä taikinan piti odottaa kupissa liian kauan muutaman tilauksen noston ajan :'D Ei tullu pitsireunaa.

Muutenkin oli hiljaista, joten kirjoittelin huvikseni kivoja reseptejä ylös.

 

Macaroon

2dl sokeria

½dl vettä

2+1 munanvalkuaista

4dl mantelijauhetta

2dl tomusokeria (tai 1,5dl + 0,5dl kaakaojauhoa)

(veitsenkärjellinen väriainetta)

Ganache

170g tummaa suklaata

1dl kuohukermaa

30g huoneenlämp. voi

 

Vaihtoehtotäyte

210g valkosuklaata

1dl kermaa

60g likööriä

33g voita

(lämmitä kerma, lisää suklaa, likööri, poraa voi sekaan. Laita kylmään jähmettymään)

 

Mittaa ainekset valmiiksi (kaiken sujuttava joustavasti ilman turhia taukoja). Erota valkuaiset, yhdistä tomusokeri ja mantelijauhe ja siivilöi ne (ota suosiolla isosilmäinen siivilä)

Laita uuni 150'c (lämpötilaa voi joutua laskemaan, jos tekee vaaleita macarooneja, etteivät ruskistu)

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa, ja keittele muutama minuutti sekoittamatta, kunnes lämpötila on 118'c. Vatkaa kaksi valkuaista puhtaassa ja kuivassa kipossa valkeaksi ja pehmeäksi vaahdoksi, kuiput pyöreitä. Nosta seos liedeltä, kun lämpötila on oikea ja kaada se kuumana, ohuena nauhana valkuaisten sekaan edelleen vatkaten. Pyöritä vielä viitisen minuuttia (italialainen marenki).

Jos käytät värijauhetta, sekoita se tomusokeri-mantelijauhoihin. Yhdistä niihin myös viimeinen valkuainen ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkuaisvaahto parissa erässä, sekoita kunnolla tasaiseksi. Pursota viisikymmensenttisen kolikon kokoisia nappeja silikonimatolle (saataa leivinpaperikin käydä) joka on pellillä, hakkaa peltiä pöytään (oleellinen vaihe! Pinta siloittuu :D). Anna odottaa pöydällä viitisentoista minuuttia, jotta pintaan vuodostuu kuori, eikä tartu hipaistessa sormeen.

Paista 10-14 min. Kokeile irrotella ½-1 minuutin kuluttua uunistaotosta.

Tee täyte.

 

Valkosuklaa-lakkamousse

1dl lakkamelba

7 keltuaista

1dl sokeria

kypsennä kattilassa

 

250g valkosuklaata

lisää ylemmän sekaan

 

5dl kermaa

Vaahdota, lisää ylemmän sekaan nostellen

 

2 liivatetta

sulata kermatilkkaan, lisää nauhana ylemmän sekaan

Jos haluaa leikattavaa moussea, lisää yksi liivate

 

Pannacotta

1l kermaa

1 vaniljatanko

1dl sokeria

Kiehauta ja anna maustua

 

4 liivatetta

 

Kumottava brûlé

6dl maitoa

1,2dl kermaa

120g sokeria

375g keltuaisia

 

Creme brûlé, eli paahtovanukas

1l kermaa

2dl maitoa

3dl sokeria

Kiehauta

12 keltuaista

Lisää ylläoleva kuuma neste ohuena nauhana ja vatkaten

90'c uunissa n30 min

Sokeri pintaan ja liekinheit.. kaasupolttimella paahto

 

Perusjäädyke

8 keltuaista

250g sokeria

2dl makupyre

Kypsennä ja jäähdytä

7,5dl kermaa

vaahtona ylempään