Tai itse asiassa toisen näytön misauspäivä.
Suklaakakku, 1gn
215g provinsin mantelimassaa 50%
65g sokeria
Yleiskoneeseen ja melalla sekaisin
105g keltuaisia
75g kananmunia
Sekoita ja lisää yksi kerrallaan massaan (a)
125g valkuaista
65g sokeria
Vatkaa marengiksi (b)
50g vehnäjauhoja
25g kaakaojauhetta
Sekoita ja siivilöi (c)
50g voita
50g kaakaomassaa 100%
Sulata ja sekoita. Ota neljäsosa massasta b ja nostele sekaan. Lisää a ja sen jälkeen c. Viimeiseksi nostele loppu b sekaan. Levitä gn-pakkiin leivinpaperille ja paista 180-asteisessa uunissa 9 minuuttia.
Aprikoosihilloke
500g aprikoosipyrettä
50g sokeria
4 liivatetta
750g aprikooseja pilkottuna
Keitä hilloke, lisää liivatteet ja kaada kakkupohjan päälle kuumana, anna hyytyä.
Macaemousse
400g maitoa
500g kermaa
80g sokeria
160g keltuaisia
Kypsennä 84’C ja siivilöi
840g pohjaa
720g macae-suklaata
Sulata suklaa ja emulsoi se kuuman custardin kanssa, viimeistely Bamixilla
250g kermaa
Vaahdota. Kun massa on alle 50’C, nostele vaahto sekaan. Kaada massa kakkupohjan ja aprikoosihillokkeen päälle.
Valkosuklaanamelaka
200g maitoa
15g glukoosia
1,5 liivatetta
Kiehauta
400g Ivoire-suklaata
Sulata 45’C, lisää maito 3-5 osassa. Emulsoi, viimeistely Bamixilla.
350g kylmää kermaa
sekoita sekaan, jaa pieniin silikonimuotteihin. Anna hyytyä jääkaapissa, pakasta.
Aprikoosifluid
500g aprikoosipyre
75g sokeria
5g agarjauhetta
Kiehauta, jäähdytä, poraa
Suklaakastike
100g kaakaojauhetta
150g sokeria
350g vettä
Keitä 3 min, poraa joukkoon 40g suklaata ja 50g portviiniä tai konjakkia
Mantelimuru
Manteleita ja karamellisoitua sokeria, jäähdytä, kutterilla muruksi.
Appelsiinisalaatti
Leikkaa appelsiineista kalvottomia ja kivettömiä lohkoja, pilko kolmeen osaan. Purista jäljelle jäävästä rangasta mehu mukaan.
Kommentit