Tai itse asiassa toisen näytön misauspäivä.

 

Suklaakakku, 1gn

215g provinsin mantelimassaa 50%

65g sokeria

Yleiskoneeseen ja melalla sekaisin

 

105g keltuaisia

75g kananmunia

Sekoita ja lisää yksi kerrallaan massaan (a)

 

125g valkuaista

65g sokeria

Vatkaa marengiksi (b)

 

50g vehnäjauhoja

25g kaakaojauhetta

Sekoita ja siivilöi (c)

 

50g voita

50g kaakaomassaa 100%

Sulata ja sekoita. Ota neljäsosa massasta b ja nostele sekaan. Lisää a ja sen jälkeen c. Viimeiseksi nostele loppu b sekaan. Levitä gn-pakkiin leivinpaperille ja paista 180-asteisessa uunissa 9 minuuttia.

 

Aprikoosihilloke

 

500g aprikoosipyrettä

50g sokeria

4 liivatetta

750g aprikooseja pilkottuna

Keitä hilloke, lisää liivatteet ja kaada kakkupohjan päälle kuumana, anna hyytyä.

 

Macaemousse

 

400g maitoa

500g kermaa

80g sokeria

160g keltuaisia

Kypsennä 84’C ja siivilöi

 

840g pohjaa

720g macae-suklaata

Sulata suklaa ja emulsoi se kuuman custardin kanssa, viimeistely Bamixilla

 

250g kermaa

Vaahdota. Kun massa on alle 50’C, nostele vaahto sekaan. Kaada massa kakkupohjan ja aprikoosihillokkeen päälle.

 

Valkosuklaanamelaka

 

200g maitoa

15g glukoosia

1,5 liivatetta

Kiehauta

 

400g Ivoire-suklaata

Sulata 45’C, lisää maito 3-5 osassa. Emulsoi, viimeistely Bamixilla.

 

350g kylmää kermaa

sekoita sekaan, jaa pieniin silikonimuotteihin. Anna hyytyä jääkaapissa, pakasta.

 

Aprikoosifluid

 

500g aprikoosipyre

75g sokeria

5g agarjauhetta

Kiehauta, jäähdytä, poraa

 

Suklaakastike

 

100g kaakaojauhetta

150g sokeria

350g vettä

Keitä 3 min, poraa joukkoon 40g suklaata ja 50g portviiniä tai konjakkia

 

Mantelimuru

 

Manteleita ja karamellisoitua sokeria, jäähdytä, kutterilla muruksi.

 

Appelsiinisalaatti

 

Leikkaa appelsiineista kalvottomia ja kivettömiä lohkoja, pilko kolmeen osaan. Purista jäljelle jäävästä rangasta mehu mukaan.